BMT naar de eerste klasse

De alles of niets wedstrijd om een plaats in de eerste klasse tussen Laakkwartier en B.M.T. eindigde in 1-5 na een 0-3 ruststand. De 1-2 overwinning die Laakkwartier een week eerder behaalde werd door het team van trainer John de Wit duidelijk teniet gedaan.

 

Met de 1-5 zege schrijft B.M.T. een stukje geschiedenis; in honze 106-jarig bestaan nog niet eerder in de eerste klasse uitgekomen. BMT begon aanvallend en deelde met name in de eerste helft de lakens uit. Toch was het Laakkwartier dat het eerste wapenfeit liet noteren. Al vroeg in de wedstrijd trof Bilal Aydin uit een pass van Michael Verschoor de lat. In de zevende minuut werd Deniz Alkaç in de lucht aangespeeld, nam de bal met zijn hoofd aan en liet keeper Donny Jansen kansloos: 0-1.

Halverwege het eerste helft haalde Anes Omri hard uit op het doel van de gastheren. Ten koste van een hoekschop keerde doelman Donny Jansen het gevaar. Na de ingelaste drinkpauze veranderde Okan Celik een inzet van Laakkwartier van richting dat voor B.M.T. geen nadelige gevolgen opleverde. Meteen was het aan de andere kant wel raak, waarbij de doelman van de rood-zwart geblokten niet geheel vrijuit ging. Anes Omri tekende liggend de 0-2 aan. Vijf minuten voor de doelwisseling vergaten de bezoekers om de afstand te vergroten. Een pass van Duniz Alkaç werd door Alihan Aliyazicioglu niet tot een doelpunt verheven. Toch gingen de volgelingen van trainer John de Wit met een 0-3 voorsprong – aangetekend door Alkaç – de kleedkamer opzoeken voor een verfrissing. BMT toonde over meer kwaliteit te bezitten en de ruime voorsprong was meer dan verdiend.

De BMT-aanhang, in groten getale op het sportcomplex aanwezig, liet luidruchtig van zich horen. Al lang voor het laatste fluitsignaal van de dienstdoende leidsman werden met blauw/zwarte rookpotten de lange zijde aan de tribunekant in een spookachtig decor omgezet. Na de 0-4 door Melih Bayhan en de 0-5 door Burak Sari – op aangeven van Bayram Akyon – was het Dave Lejewaan die in de slotminuten wel de eer voor Laakkwartier redde door via de binnenkant van de paal de bal achter de sluitpost van BMT te schieten: 1-5. BMT eersteklasser.

GRATIS DIGITALE

Nieuwsbrief

Met de BMT-nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuws van onze voetbalvereniging