BMT stopt definitief met eerste zondagteam

Het bestuur van BMT heeft het besluit genomen om definitief te stoppen met het eerste zondagteam in de standaardklasse. Geen BMT dus in de tweede klasse, waar het team naar was gedegradeerd na het besluit van het bestuur Amateurvoetbal om het eerste zondagteam uit de competitie in 1B te halen. De club gaat dus alleen op de zaterdag verder met een selectieteam in de standaardklasse.

In het seizoen 2018-2019 was het standaardelftal op zaterdag al gestart. Het vlaggenschip van BMT zal vanaf volgend seizoen alleen op de zaterdag spelen. Na een selectie uit de spelersgroep van het eerste zondagteam zal een aantal spelers vanaf volgend seizoen aansluiten bij de zaterdagselectie. Hierbij zal er gekeken worden naar het gedrag van de spelers en of zij binnen de normen en waarden van de club passen. Het onlangs doorgevoerde ‘zerotolerance’ beleid zal ook worden toegepast voor het komende seizoen.

 

Jeugdafdeling

BMT voelt zich vereerd vanwege het feit dat twee jeugdspelers zich vanaf komend seizoen mogen aansluiten bij de jeugdafdeling van ADO Den Haag. ,,Wij willen benadrukken dat onze vereniging alles op het spel zal zetten om de jeugd zo goed, gezond en sportief mogelijk te maken voor komend seizoen. Wij hebben het besluit genomen om extra aandacht te geven en mankracht in te zetten voor de jeugdafdeling. De jeugd zal uiteindelijk de toekomst en het voortbestaan van BMT vormen. Hierbij hebben we uiteraard ook de steun nodig van andere verenigingen”, aldus het bestuur van BMT.

Sociale en stabiel

BMT bestaat al bijna 110 jaar en is één van de oudste verenigingen in en omgeving van Den Haag. Tegenwoordig is BMT een vereniging die zich maatschappelijk verantwoord voelt voor de buurtbewoners en spelers voornamelijk met een allochtone achtergrond. ,,Wij willen de missie doorvoeren om niet alleen een voetbalvereniging te zijn, maar ook een sociaal en culturele ontmoetingsplaats te hebben. Alleen zijn het clubgebouw, de kantine en de kleedkamers momenteel verouderd en aan een goede renovatie toe. In overleg met de Gemeente Den Haag zullen wij het clubgebouw en de kleedkamers zo spoedig mogelijk renoveren, zodat deze fatsoenlijk gebruikt kunnen worden”, laat het BMT-bestuur weten.

 

GRATIS DIGITALE

Nieuwsbrief

Met de BMT-nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuws van onze voetbalvereniging