Ekrem Kahya helpt BMT: ,,Zij verdienen die steun als je ziet hoe hard ze werken”

Bij BMT stopte onlangs wegens drukke werkzaamheden trainer Melik Kara. De club klopte vervolgens aan bij Ekrem Kahya (foto) of hij ‘iets voor de club kon betekenen’. De oud-prof van onder meer ADO Den Haag – die zelf nog als trainer openstaat voor een nieuwe uitdaging – steunt voorlopig met vrienden BMT.

Tekst: Ton Beije

 

Het bestuur van BMT vroeg hem of hij interesse had om bij de club in te stappen. Kahya heeft toegezegd de club te willen helpen, maar niet in een officiële functie. Wel heeft Ekrem Kahya toegezegd, met een aantal vrienden, de club de helpende hand te bieden. ,,Voorlopig ben ik dus een soort mentor van een aantal trainers in spé, die in de nabije toekomst diverse functies binnen de club zullen gaan bekleden, ook de rol van hoofdtrainer”, laat hij Haaglanden Voetbal weten.

Vrienden

,,Wij helpen de club op het juiste niveau te brengen. Wij inderdaad, ik doe dat dus met een aantal vrienden, zoals Hayatti Boyla (ex-keeper DHC), Muza Özdemir en Ibrahim Atalay (ex-VCS). En daar komen dagelijks vrienden bij (trainers of mensen die trainer willen worden). Zodat iedereen er van alles aan doet om BMT zowel organisatorisch als sportief weer omhoog te helpen.”

HBS

Ekrem Kahya is zelf ook nog op zoek naar een nieuwe club – hij is na zijn avontuur als trainer bij een profclub in Turkije weer terug in Nederland – en is nu op de donderdagavond en zaterdagochtend actief op het veld bij HBS, waar hij zijn loopbaan in het eerste team afbouwde. ,,Ik ondersteun daar Bart Visee bij de training en op zaterdag bij de wedstrijd.” Maar natuurlijk zou de ambitieuze Kahya, in het bezit van het hoogste trainersdiploma in Nederland, graag weer als trainer op niveau aan de slag gaan. ,,Er waren de afgelopen periode wel wat contacten in het buitenland, maar daar zat voor mij niet de juiste club tussen.”

Petje af

Nu – tot een nieuwe club zich aandient – helpt Ekrem Kahya dus graag zijn BMT-vrienden. ,,Ik heb nu vrije tijd zat en ben bereid ze te ondersteunen. Zij verdienen die steun, als ik zie hoe hard zij ervoor werken om alles in goede banen te leiden, petje af daarvoor. Ik speelde daar met vrienden in het derde en het is mooi om te zien hoe iedereen bereid is wat voor de club te doen.”

© Haaglanden Voetbal

GRATIS DIGITALE

Nieuwsbrief

Met de BMT-nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuws van onze voetbalvereniging