HV Toernooi: BMT (za) pakt Halve Maan Cup

BMT(za) heeft zaterdagmiddag op sportpark Houtrust, de thuisbasis van Tweede Divisionist Scheveningen, de Halve Maan Cup gewonnen. De ploeg van trainer Hassan Amhayi versloeg het naar de vierde klasse gedegradeerde Maasdijk met 3-1.

Tekst: Hans Kulk     |     Foto’s: Ron Heinen

Scheveningen was dit seizoen gastheer voor de finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi.
De ‘grote’ finale, die tussen FC ’s-Gravenzande en DHC, werd door de Westlanders verdiend gewonnen: 3-2. Dit verslag gaat echter over die andere finale, die tussen derde- en vierdeklassers. Inzet? De Halve Maan Cup. Finalisten? BMT (za) en Maasdijk.

Het duel begon alleraardigst. Binnen elf minuten stond er al een 1-1 tussenstand op het scorebord. Maasdijker Scott van de Graaf schoot na 360 seconden de 0-1 achter BMT-doelman Dogukan Boyla . Vijf minuten later was het alweer gelijk én speelden de rood-zwarten met een man minder. Waarom? Bij een tackle van Wouter Laan op Aziz Aldogan, de broer van Scheveningen-aanvaller Mehmet Aldogan, binnen de beruchte zestien, floot scheidsrechter Henk Ruijl namelijk terecht voor een strafschop én toonde de verdediger van Maasdijk de rode kaart. Spelregel technisch een correcte beslissing van de hoofdredacteur van Omroep West. Maar had Ruijl, kijkend naar het geringe belang van het duel, het niet met geel afgekund? Nu moesten de bezoekers uit Maasdijk na pakweg tien minuten met tien man verder. Ali Sarikaya schoot de toegekende strafschop overigens foutloos binnen: 1-1.

Eerlijk is eerlijk, BMT was overall gezien de betere ploeg. Het door Richard Kraijenbosch getrainde Maasdijk stribbelde heel lang tegen, maar kwam na vijfenzestig minuten toch op een 2-1 achterstand. Metin Bayram was voor Biedt Moedig Tegenstand de doelpuntenmaker. Acht minuten voor tijd gooide Burak Sari het duel definitief op slot. Zijn treffer, de 3-1, betekende dat de ploeg van Hassan Amhayi even later, onder toeziend oog van onder andere John de Wit, ex-trainer van de opgeheven zondagtak van BMT, de Halve Maan Cup in ontvangst mocht nemen.

GRATIS DIGITALE

Nieuwsbrief

Met de BMT-nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuws van onze voetbalvereniging

loodgieter

- tiktok volgers kopen